B&W in de tent gelokt

Niet-alledaags bezoek vanmiddag dinsdag 8mei 2018 Coevorden. Op verzoek van het college van B&W Coevorden hebben we ze voor een goed gesprek *in* de tent gelokt bij Drostengroep Scouting Coevorden.

Bij de ‘bedrijfsbezoeken’ op dinsdagmiddag laat het college zich graag in het algemeen voorlichten bij de verschillende verenigingen/organisaties in de gemeente Coevorden. Er zijn geen specifieke aandachtspunten voor het college. Het doel is om ideeën op te halen over van alles en nog wat, maar bovenal om interesse te tonen in de gemeenschap.

Burgemeester Bert Bouwmeester, wethouders Joop Brink + Jeroen Huizing en Gerrie Boer gingen in de schaduw van het tentdak in de buitenlucht in gesprek met groepsraad voorzitter Freddy Scholtens, groepspenningmeester Annemarie Ramaker en groepsbegeleider Rijk Korenhof.

De vlag(gen) hing(en) er goed bij. Over het algemeen red scouting zich wel. We hebben ons plekje, we hebben voldoende animo en groei van jeugdleden, we zijn financieel gezond en zijn in harmonie met de buurt. Daarnaast zijn we ook maatschappelijke actief tijdens diverse evenementen en die inzet wordt gezien.

Waar het contact tussen scouting en gemeente nodig is, ontbreekt het echter. Een hot item over parkeren in de berm heeft nu aandacht en daarover hopen we later dit jaar meer over te kunnen berichten.

Niet in de laatste plaats kwam de inzet van de vrijwilligers aan de orde. We hebben grote waardering voor hun inzet. Scholing en kwalificatie van leiding wordt mede door de scouting-Nederland-academie gewaarborgd. En mede door medewerking van Maatschappelijk Werk is afgelopen jaar met de training ‘meer vrijwilligers in korte tijd’ een nieuwe aangroei van vrijwilligers (onder de ouders) gevormd. Nu te meer wordt vrijwilligersbeleid en de 5xB belangrijk! (Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden, Beëindigen).

Al met al een zeer geslaagde, leuke en waardevolle bijeenkomst. B&W toonden veel betrokkenheid en belangstelling. Het is fijn om te zien dat bestuurders het belangrijk genoeg vinden om langs te komen. Wat Scouting Coevorden betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Mvg
Rijk KorenhofReal time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!