Vernieuwingen op ons scoutingterrein

Pionierhouthok

Tijdens de 1,5m social distancing de afgelopen weken/maanden hebben we bij de blokhut niet stilgezeten. In de week voor, tijdens en weekend na NL-doet (vrijdag 13 en zaterdag 14 maart) hebben we volgens plan (met voldoende afstand tot elkaar) met een klein team diverse voorbereidingen getroffen en een nieuwe overkapping over pionierhouthok gemaakt.

 

Brandhouthok (kampvuurkuil)

Ondertussen was het brandhouthok in de kampvuurkuil leeggemaakt en afgebroken. Met een restant tegels (overgebleven van de fietsenrekken) is een tegelvloer gelegd. De groene hekken in samenbouw met  de 4m-(koperkratkist)-planken (via Hager) en het op maat geknibbelde restant damwand-dakplaten van het pionierhouthok, hebben we het brandhouthok een nieuw vormgeving gegeven.

 

Nieuwe planten

Agnes merkte toen op dat het inmiddels erg veel kale plekken in de bossages was gekomen. Dus toen zij naar kwekerij Vlieghuus ging (voor privé inkopen)… wist ze een partij plantjes te redden van een ritje naar de stort…. Deze plantjes doen we nu dus dagelijks water geven in de hoop dat ze weer aanslaan en voor meer natuur zorgen.

 

Grasveld bijgezaaid

Dan hebben we nog het grasveld. Nu de jeugd er even niet is, hebben wij de tijd om lekker bij te zaaien en het grasveld te voorzien van een extra laag voedingstoffen in de vorm van gedroogde varkensmest. Met de hulp van zonne-energie, een pomp en enkele sproeiers, bewateren we dagelijks vanuit de parkvijver ons grasveld in de hoop dat het mooi groen en dik graspakket gaat worden.

 

Kampvuurkuil overkapping

Last-but-not-Least, was er van het oude pionierhouthok een set van boogtentpalen overgebleven. Ook die zijn gered van de rit naar het stort (lees oud-ijzer). We hebben 3 bogen over de kampvuurkuil geplaatst. Met het nodige knoopwerk, zijn daar de 4 windsurfzeilen aan bevestigd die zorgen voor schaduw als het (te)zonnig is en/of een droge zitplaats als het regenachtig is… We zijn nog wel op zoek naar een paar extra surfzeilen, dus mocht je nog ergens iets weten liggen, dan houd scouting zich aanbevolen.

 

Vogelhuisjes

En dan… update... zijn er ook al 5 vogelhuisjes bewoond.

 

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!