Startdag 2020 = Circus = feest 90jr DSC

“Het is Circus”, sprak onze spreekstalmeester Mike. Het is zaterdag 22 augustus, start van het nieuwe scouting seizoen in Coevorden en een jubileum, 90jaar DSC. Op drie tribunes zaten de Welpen, Scouts en Explorers. “We hebben helaas geen acts. Willen jullie me daarmee helpen?”…


Na de huishoudelijke mededelingen over Corona en vacatures, openden we deze dag officieel met hijsen van de vlag en opzeggen van de wet. Daarna nam onze spreekstalmeester Mike het weer over. Vanachter de rode gordijnen uit de coulissen, kwamen begeleiders die de verschillende acts gepresenteerde. De jeugdleden kozen vervolgens zelf met welke begeleiders/acts ze meegingen om deze daarna te gaan oefenen, voorbereiden, zichzelf te verkleden en/of te voorzien van schmink.


Na een kleine pauze en nadat iedereen nog voor zichzelf een generale repetitie had gedaan, kon het feest van start gaan. Het circus ter ere van ons jubileum, 90jaar DSC. En wat een feest, wat een leuke acts werden er opgevoerd: Dansers & acrobatiek, clowns, behendigheid met diabolo en stelten, mime, dompteur die de dieren kunstjes liet doen, een orkest-optreden, komedianten en goochelaars.


Een daarna het overvliegen. De 3 speltakken zaten verdeeld over 3 tribunes. De overvliegende welpen gingen balancerend over een spanband over naar de scouts-tribune. De scouts die overvliegen deden dat letterlijk door via een slingertouw te belanden op de dikke blauwe mat bij de Explorers. En de Explorers die overvlogen naar de stam, werden geacht te lopen op een rollende fust (oliedrum) naar de stam-bar.


Afsluitend aan deze dag, dit feest, liepen we al zwaaiend, alle jeugdleden achter elkaar, vanachter uit de coulissen een defilé de piste in. Uiteindelijk stonden we er allemaal en maakten we deze mooie groepsfoto.

Andere foto's en een video zijn binnenkort beschikbaar. Een hyperlink wordt jullie nagestuurd via de email.

Medewerking is verleend door o.m. Dirk. ThatBrammieOtten en JHproduction.

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!