DSC vogelhuisjes #IkScoutThuis

Kunnen jullie het allemaal nog herinneren,

Op maandag 6 april´20, kwam de ‘Nico bezorg service’ langs en bracht 93 bouwpakketen van DSC-vogelhuisjes bij jullie langs. Dit alles voor online-scouting activiteit en #IKSCOUTTHUIS.

We zijn nu 6 maanden verder en (het wordt vaak vergeten, maar) het schoonmaken in het najaar van een vogelhuisje is een belangrijke taak om een goede bewoning te geven. Een bijkomende compliment is dat je kan zien of het bewoond is geweest.

Bij onze Blokhut de Hoed, hebben we 10 nestkastjes hangen. In 7 daarvan zat een dik pak nestmateriaal. 1 nestkastje was bezet door mogelijk wespen nest en 2 zijn onbewoond gebleven.. Een dikke voldoende dus?! Bij de blokhut zijn we klaar voor het nieuwe nestseizoen. Tevens hangen de vetbolletjes al weer klaar voor de nieuwe bewoners.

Hoe maak je het nestkastje schoon.

Verwijder het oude nestmateriaal en maak de nestkast schoon met wat lauw water. Meer is niet nodig om de nesten vrij van parasieten te krijgen. Hierdoor is er een grotere overlevingskans van de jongen in het komende seizoen. En, handschoenen aan is het devies.

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!