Scoutshop

https://www.scoutshop.nl/

Voor kleding, badges en andere benodigdheden kun je terecht bij de ScoutShop. De ScoutShop heeft ook een uitgebreid assortiment outdoor-spullen, van rugzakken en slaapzakken tot kompassen en zaklampen. Verder kun je er terecht voor allerlei (hand)boeken en nog veel meer wat met Scouting te maken heeft.

De opbrengst van de ScoutShop komt voor 100% ten goede aan Scouting Nederland.

Waar vind je de ScoutShop?

 • De ScoutShop vind je in de eerste plaats op internet. Klik op de link hierboven.
 • De ScoutShop heeft ook een aantal winkels in het land. Voor ons zijn de dichtstbijzijnde winkel in Zwolle. De ScoutShop Zwolle zit net buiten de stad aan de N340 (weg naar Ommen). Deze ScoutShop verzorgt ook de mobiele ScoutShop Noord, die je regelmatig in onze regio tegenkomt.

Tijdens het kampeerseizoen is er ook een winkeltje met een (heel) beperkt ScoutShop assortiment op het kampeerterrein Gilwell Ada's Hoeve in Ommen.
Klik hier voor de contactgegevens en openingstijden van de winkels. 

 • Er zijn 4 mobiele ScoutShops. Een mobiele ScoutShop is een gewone ScoutShop, maar dan op wielen. Je vindt ze vaak bij evenementen, maar soms ook gewoon bij een groep in de buurt. In alle mobiele ScoutShops kun je pinnen. Klik hier om de landelijke agenda voor de mobiele ScoutShop te bekijken. Bekijk hier wanneer de mobiele ScoutShop weer in onze regio is. 

Let op!

 • Houd bij het bestellen via de website van de ScoutShop rekening met een levertijd van 2 tot 5 werkdagen!
 • De winkels van de ScoutShop zijn beperkt open. Bekijk dus eerst de openingstijden voordat je op pad gaat.
 • Het loont om bestellingen samen te voegen (via de DSC-shop). Dat bespaart verzendkosten.
 • Mobiele ScoutShops hebben alleen het reguliere (dus niet het hele!) assortiment bij zich. Als je er voor iets speciaals naartoe gaat, stuur dan even een mailtje. Dan kunnen ze zorgen dat ze het bij zich hebben. Mail ook even als je twijfelt of een bepaald artikel wel in voorraad is. Elke mobiele ScoutShop heeft een eigen mailadres. In onze regio heb je meestal te maken met de mobiele ScoutShop noord. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Andere mailadressen vind je in de agenda van de mobiele shops.
 • Het kan lonen om een mobiele ScoutShop te bezoeken. Je bespaart verzendkosten en je kunt alles goed bekijken en passen!
 • Soms krijg je korting met je ScoutCard. Vergeet ‘m dus niet!

De ScoutCard is de lidmaatschapskaart van Scouting Nederland. Die krijg je natuurlijk pas nadat je lid bent geworden (te downloaden via ScoutsOnline). Over het algemeen zit er geen korting op de artikelen die je voor de installatie al nodig hebt.

 

Wat verder belangrijk is

Niet alles wat je nodig hebt voor de installatie is te koop bij de ScoutShop!
Dit staat ook duidelijk aangegeven op het informatieblad dat je tijdens de introductieperiode hebt gekregen en op de informatiepagina over het uniform.
Voor de volgende zaken kun je bij de eigen leiding terecht:

 • de groepsdas (via de DSC-shop; deze ligt klaar bij de installatie)
 • naambandjes (via de DSC-shop; ook die liggen klaar bij de installatie)
 • groepskleding (via de DSC-shop; of bij website Yellowpine) 

De volgende spullen kun je ergens anders kopen, al heb je de broek en schoenen waarschijnlijk al:

 • een donkerblauwe spijkerbroek
 • stevige schoenen (kijk ook eens in ons leenrek) 

Tweedehands kleding
Vaak is er binnen de groep nog prima tweedehands kleding beschikbaar. Neem hierover contact op met de DSC-shop. Tweedehands kleding wordt alleen aan de leden van onze eigen groep doorverkocht.

 

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!