Drostengroeper Bokaal

Sinds lange tijd heerst er binnen de Drostengroep de traditie dat er jaarlijks iemand wordt verheven met 'eeuwige' roem, door toegevoegd te worden aan de lange lijst van voorafgegaande Drostengroeper(s).

Middels een verkiezing (oorspronkelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie, later BP-dag en in 2016 tijdens de startdag en in 2021 corona-bestand-digitaal) kan ieder lid zijn/haar stem uitbrengen om te bepalen wie er dit jaar deze eer mag dragen. Vooralsnog is er een ongeschreven regel dat je niet tweemaal geroemd kan worden, maar de uitzondering hierop bevestigd natuurlijk de regel. Voorafgaand aan de verkiezingen is het gebruikelijk om nominaties uit te brengen. Hierop kan je dan stemmen, maar ook op niet-genomineerden mag gestemd worden!

Heb jij al iemand die je wilt voordragen? laat het ons weten.

De huidige lijst van Drostengroepers  (in a-chronologische volgorde) is:

De eerste bokaal (rechts afgebeeld, van 1994-2005) is oorspronkelijk gemaakt door Hopman George Wagner en diende als WisselPrijs (vandaar de W en P) voor een onderlinge patrouille strijd tussen de verkenners. George was een meester in maken van mooie bokalen en mooie logboeken. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in onze blokhut. 

De tweede bokaal (vanaf 2006) is vervaardig door Rijk Korenhof. Tijdens de bouw van onze blokhut in 2005, is bijna 99% van dit soort dikke balken gebruikt/verzaagt voor de constructie en afwerking in en buiten de blokhut. Dit is heel goed terug te zien is in de bar van onze keuken. Deze (opgelatte) balken komen oorspronkelijk van het Zwitsers paviljoen op Expo 2000  (enkele foto's van dit paviljoen hangen in de vergaderruimte - klick hier).

En sinds 2022 is een robuuste nieuwe bokaal. Creatie van Joep en voor de komende 23jaar te gebruiken.

Rijk Korenhof, maart´22

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!