Wie zijn wij? - Groepsstructuur

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de Drostengroep: welpen, scouts, explorers en PiVo’s (pionier&voortrekkers), ook wel de stam (officieel 18+ roverscouts en 23+ plusscouts). Iedere speltak heeft een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

De speltakken worden aangestuurd door het groepsbestuur. Zes keer per jaar komen leiding en het groepsbestuur samen in groepsraad om de dagelijkse gang van zaken te bespreken. Het groepsbestuur bestaat uit de voorzitter, secretaris, groepsbegeleider, leiding van speltakken en een aantal ouders.

Afb. structuur groepsraad

Beheerstichting
Naast het groepsbestuur hebben wij ook een beheerstichting, Stichting Scouting het Huis. De stichting bestaat ook uit een bestuur. De stichting draagt zorg voor het beheer van de blokhut, de financiën en het materieel. De splitsing van verantwoordelijkheden tussen stichting en groep zijn duidelijk. Het groepsbestuur is direct betrokken bij de jeugdleden, de stichting heeft daar geen zeggenschap over.

Scouting Regio Drenthe
Als lid van Drostengroep Scouting Coevorden ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Samen met een aantal andere groepen behoort de Drostengroep tot Scouting Regio Drenthe. De regio ondersteunt de groepen met o.a. speladviezen, cursussen voor leiding en uitleen van materiaal. Alle regio's samen vormen Scouting Nederland.

 

Ben jij op zoek naar een maatschappelijke stage of om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan als leiding of in het bestuur? klik dan door naar onze vacatures.

 

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!