Word lid! aanmelden

Lidmaatschap bij de Drostengroep? 

1    Als je helemaal nieuw bent maak je eerst een afspraak om eens te komen kijken

Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zorg dat je de onderstaande gegevens (in de omkadering) doorgeeft:

Het kan het zijn dat er bij de speltak waar je bij wilt een wachtlijst is.  Informatie over de wachtlijsten is te krijgen bij de teamleider van de speltak. Die zal na je aanmelding contact met je opnemen. Zie ook het formulier alg.info voor nieuwe leden.

In overleg is er de mogelijkheid om eerst vier keer te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met 'Scouting' en de groep. Dit is vrijblijvend voor jullie en voor ons.

1.  Voor-/roepnaam:       
2.  Achternaam:               
3.  Geboortedatum:                 
4.  Telefoonnummer:      
5.  Adres:         
6.  uw voorkeur, welke speltak betreft het : (vr/za) welpen,  (vr/za) scouts,  explores, pivo’s

Vind je het wel leuk, en pas je binnen de groep, dan word je lid en kun je iedere week komen.

2    Als Lid inschrijven bij de groep, Een paar formulieren moeten ingevuld worden voor de groep en speltak en ingeleverd worden bij je leiding, zie op deze site bij formulieren zoals:
-
Sol inschrijfformulier (Scouting Online Ledenadministratie)
-
gezondheidsformulier
-
medicijnverklaringformulier

3    Drostengroep Scouting Coevorden doet ook mee aan de "Coevorden Doe mee pas". Wil je hier gebruik van maken, kijk dan op https://www.coevorden.nl/doe-mee-webwinkel . Hiermee kan je contributie, scoutfit en kampen mee betalen.
LET OP! Doe pas een bestellingen maken, nadat je 4keer gratis hebt kunnen meedraaien en bent toegelaten/ingeschreven bij onze groep.

4    Contributie betaling bij Drostengroep Scouting Coevorden. Dat regel je zelf. Wij vragen je om zelf een periodieke betaling bij de je eigen bank aan te maken. Deze kan je zelf dan aanpassen (en als je stopt zelf stopzetten). LET OP, sommige banken hebben een maximum termijn van 1 jaar voor een periodieke betaling.
Voor bankgegevens z
ie ook het formulier alg.info voor nieuwe leden.

5    Scoutfit (uniform) benodigdheden. Deze informatie krijgt u via de speltak-leiding. Dit kan nieuw aangeschaft worden via de DSC-shop.. (zie DSC shop bestelformulier bij formulieren), daar kunt u ook tweedehands in-/verkopen, maar als u zelf als iets hebt kunnen regelen is dat ook prima.

6    Lidmaatschap beëindigen bij de groep. Dit doe je door het sol uitschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar je leiding en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
(je zorgt er ook zelf voor bij je eigen bank, dat de periodieke betaling van de contributie wordt stopgezet).

 

 

 

 

Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Installeren, het is zo ver!
Je hebt een tijdje op de wachtlijst gestaan (of niet als je geluk hebt), maar ineens is het zo ver! Je mag meedraaien bij de Drostengroep! Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Van oudsher kent Scouting de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Dit 'ritueel' vindt een- of tweemaal per jaar plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de Drostengroep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent overgevlogen naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent. Na het doen van de belofte krijg je als echte scout je insignes op je Scoutfit en je ontvangt een groepsdas. Nu hoor je echt bij de groep! Als geïnstalleerd welp/scout/explorer/pivo ben je betrokken bij, en voor langere tijd verbonden aan de groep.

De belofte
Bij de installatie moet het scoutsjeugdlid een belofte doen, zoals de traditie dat voorschrijft. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk je insignes voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Het uniform, de scoutfit
Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutblouse. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen. De kleur van de blouse geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst heb je de scoutfit aan en de groepsdas om. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder insignes en groepsdas + dasring. Als je geïnstalleerd bent draag je je complete Scoutfit.

scoutingkleding

 Wil je lid worden, let dan wel even op het volgende:

  • Als er nog geen plek voor je is, dan kom je op de wachtlijst. Je mag dan één keer komen kijken.
  • Is er wel plek, dan mag je vier keer mee doen. Daarna moet je beslissen of je lid word. Wil je toch geen lid worden, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan ook geen contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kan komen moet je altijd bellen of mailen met een van de leidinggevenden.
  • Als je lid bent, wordt verwacht dat je zo snel mogelijk een uniformblouse draagt. Een groepsdas en insignes draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Speltakken bij de Drostengroep
De Drostengroep kent verschillende speltakken waarin de kinderen en jeugd actief zijn. Iedere speltak kent een eigen leeftijdsgroep. Meer weten over de speltakken? Of wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van de Drostengroep? klik snel verder naar speltakken.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van de Drostengroep, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere Scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting...:
-Beleef je een ontspannen tijd in de buitenlucht!
-Ontmoet je nieuwe vrienden!
-Kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
-Leer je je eigen grenzen ontdekken!
- Kun je zelf een Scoutcard aanmaken!
-Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
-Ontvang je 4 x per jaar een Scouting Magazine!
-Vorm je samen met 32 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd!
-Ontmoet je mensen uit andere culturen!
-Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM , WAGGGS en ISGF.
-Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
-Ben je tijdens scoutingactiviteiten verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?
Kijk dan verder op deze site bij  formulieren of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!