Vrijwilliger worden bij Scouting

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen?! Bij ons kun je terecht! Onze jongste speltak, de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leiding geven en kun je al je creativiteit kwijt! Het aantal beschikbare plaatsen is wel beperkt. Het is ook mogelijk om de maatschappelijke stage te lopen terwijl je nog geen 17 bent.

Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur, liefst via e-mail, iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding worden
De Drostengroep zoekt enthousiastelingen!

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. Dit kan binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team.

Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken? Leuke programma's te verzinnen? Lekker bezig te zijn? Ben je enthousiast en ben je in staat tijd te investeren in scouting? Neem dan contact op met het groepsbestuur of de teamleider van de desbetreffende speltak.

Om leiding te mogen en kunnen geven bij scouting hoef je geen ervaring te hebben met scouting. Wel moet een geldige ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ kunnen worden gegeven. Deze wordt vergoed door de Drostengroep.

Groepsbestuur of Stichtingbestuur
Voor het zittende groepsbestuur en stichtingbestuur, geldt dat ze voor een periode van 3 jaar gekozen. Daarbij resulteert het volgende rooster van aftreden. Na die periode ben je herbenoembaar tot een maximum van 3 periodes (van 3 jaar).

  sinds termijn tot     sinds termijn tot
Voorzitter groep 2018 1 2021   Voorzitter stichting 2021 1 2023
Groeps Penningmeester 2018 2 2024   Vice voorzitter stichting -    
Secretaris groep 2020 1 2023   Secretaris stichting 2021 1 2023
Groepsbegeleider (1) 2020 2023   Penningmeester stichting 2016 2 2022
Groepsbegeleider (2) 2020 2023          
          afgevaardigde uit groepsraad 2012    
gegevensbeh. / ledenadmin 2021 1 -   afgevaardigde uit groepsraad 2013    

 

Al onze vacatures op een rijtje

- Ledenadministratie
- Webmaster
- Voorzitter groepsbestuur
- Secretaris groepsbestuur

- Leiding bij de welpen 

- Leiding bij de scouts 

- vrijwilligerscoördinator 

- Vicevoorzitter Stichtingsbestuur 

- 2e Praktijkbegeleider

- contactpersoon (nieuw)

- vrijwilligers op allerlei vlakken

- schilders
- Redactieleden

 

Naar wie zijn wij precies op zoek?

 Scoutsleiding (vrijdagavond en/of zaterdagmiddag). leeftijd 18+. De scouts zijn op zoek naar een leiding die minimaal 1 keer in de 2 weken aanwezig kan zijn op vrijdagavond of zaterdagmiddag, enthousiast, creatief en een groepsmens, kan luisteren naar anderen en goed kan omgaan met kinderen. Kennis van scouting(technieken) is geen vereiste, dat is wel te leren. Enkele keren per jaar hebben de scouts een overnachtingen (zowel bij de blokhut als op kamp).

 

Welpenleiding (vrijdagavond en/of zaterdagochtend)  Leeftijd 17+. Als leidinggevende, ben je in een team van circa 4 leiders verantwoordelijk voor 18 tot maximaal 24 jeugdleden. De welpen zijn een 
speltak/speleenheid waarbij de jeugdleden in de leeftijd zijn van 7 t/m 11 jaar.           

De wekelijkse opkomsten voor de welpen bestaan vooral uit spelen en het leren van eenvoudige scoutingtechnieken. Er wordt spelenderwijs geleerd.Naast (het voorbereiden van) de wekelijkse opkomsten, is er nog een regionale speldag, een overnachting (bij de blokhut en/of in een tent), het zomerkamp en zijn er tussendoor enkele vergaderingen.

         Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur, liefst via e-mail, iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(conform SN HH-reglement). Verklaring Omtrent Gedrag is vereist *1. Bij benoeming tot leiding wordt je ingeschreven bij Scouting Nederland. Functie eisen: conform Scouting Academy. Bijscholing en trainingen intern en extern. Scouting ervaring is géén vereiste.


Voor contact, zie Word lid! of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Real time web analytics, Heat map tracking

Login

Contact

Ballastweg 52
7741 ZLCoevorden
Tel*: 0524 513624
Mail: info@drostengroep.nl

*Alleen bereikbaar tijdens opkomsten op vrijdag en zaterdag

Laat je uitdagen!