Lidmaatschap

Een lidmaatschap kost €10,- per maand. 

Overige kosten *:

  • Scoutfit €55,- (eenmalig)
  • Kampen €45,- à €80,- (per jaar, deelname is niet verplicht)

Voor de welpen en de scouts hebben we helaas een ledenstop. Maar we hebben zeker plek voor nieuwe leiding! Want bij voldoende nieuwe leiding kunnen we ook weer nieuwe kinderen toelaten. Ben je geïnteresseerd om als leiding of vrijwilliger voor ons aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder.

Leiding

Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

We zijn op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. Dit kan binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team.

Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken? Leuke programma’s te verzinnen? Lekker bezig te zijn? Ben je enthousiast en ben je in staat tijd te investeren in scouting? Neem dan contact op met het groepsbestuur of de teamleider van de desbetreffende speltak.

Om leiding te geven bij scouting hoef je geen lid te zijn of ervaring hebben met scouting. Wel moet een geldige ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ kunnen worden gegeven. Deze wordt vergoed door de Drostengroep.

Vrijwilligers

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Ook zonder leiding te worden kan je bijdragen aan de Drostengroep door bijvoorbeeld mee te doen aan activiteiten zoals NL-doet, of door bestuurslid te worden van de stichting. Bestuursleden spelen een belangrijke rol bij scouting. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie en het management van de scoutinggroep en het beheer van het scoutinggebouw, blokhut de Hoed. Het beheren van de financiën van de groep en het werven van fondsen en sponsoren behoort ook tot de verantwoordelijkheden van het bestuur.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen?! Bij ons kun je terecht! Onze jongste speltak, de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven en kun je al je creativiteit kwijt! Het is ook mogelijk om de maatschappelijke stage te lopen terwijl je nog geen 17 bent.

*De verstrekte prijzen op deze website zijn onderhevig aan verandering en dienen slechts als richtlijn.