Wie zijn wij

Wij zijn Drostengroep Coevorden. Bij onze scoutinggroep staan uitdaging en plezier centraal. Je kunt bij ons op een actieve en uitdagende manier je vrije tijd besteden. Dit staat in het teken van avontuur, buiten zijn en gezelligheid. 

Scouting is ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen: 7-11 jaar, 11-15 jaar en 15-18 jaar. Deze groepen noemen we speltakken. 

Speltakken

Bij scouting zijn verschillende leeftijdsgroepen onderverdeeld in speltakken. Iedere speltak heeft een eigen programma. Deze programma’s zijn helemaal aangepast aan de belevingswereld van de kinderen en jongeren. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid ervan je wordt gevraagd. Binnen alle speltakken staat samenwerking centraal.

Scoutinggroep Coevorden heeft de volgende speltakken:

Welpen

De Welpen zijn er voor kinderen van 7-11 jaar. 

Tijdens de opkomst bieden we kinderen een leuk programma aan met avontuur en plezier. We proberen daarbij zoveel mogelijk buiten te zijn. Spelletjes in het park, vlotvaren, schommels bouwen, klopjachten: noem het maar op! We hebben ook 2 keer per jaar een leuke overnachting bij de blokhut. En in de eerste week van de zomervakantie gaan we met elkaar op zomerkamp.

De Drostengroep heeft twee Welpengroepen.

  • De Welpengroep op vrijdagavond van 18:30 tot 20:30
  • De Welpengroep op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00

Scouts

De Scouts zijn er voor kinderen van 11-15 jaar. 

In kleine subgroepen (patrouilles) spelen de scouts hun scoutingspel. Dat is altijd zeer gevarieerd. De ene keer wordt er een hike gehouden (speurtochten met spellen), de andere keer is er sport en spel of koken. Maar we pionieren ook. Bij pionieren bouw je torens, tafels, keukens en dergelijke van hout en touw. Maar ook creatief bezig zijn, hoort erbij. 

De Scouts hebben hun opkomst op zaterdag van 14:00 uur tot 16:30 uur. 

Explorers

De Explorers zijn er voor jongeren van 15 tot 18 jaar. De explorers bedenken hun programma’s zelf. Door deze zelfstandigheid leren ze om dingen te organiseren en creatief te zijn. Dit resulteert onder andere in vele verschillende programma’s zoals het maken van een film, houden van filmmarathons, een playbackshow of een casinoavond. Maar ook het naspelen volgens eigen recept van TV-spellen zoals: ‘Wedden Dat’, Lingo, Triviant en dergelijke. Natuurlijk hebben zij ook nog klassieke scoutingopkomsten waarbij hiken, pionieren, koken op houtvuur of kamperen op het programma staan. 

Voor de Explorers worden jaarlijks veel kampen georganiseerd waar ze aan deel kunnen nemen. Ook gaan ze op bezoek bij andere groepen in de regio.

Explorers hebben opkomst op zaterdag van 19:00 – 21:30

De Yekkostam

Volwassen leden (18+) van de Drostengroep, ook wel Pivo’s of Roverscouts genoemd, maken deel uit van de Yekkostam. Voor de deelnemers die minder actief zijn, bijvoorbeeld omdat ze een gezin beginnen, studeren, ver weg wonen, etc., is het mogelijk om stamgast te worden. Zo zijn ze nog steeds van harte welkom tijdens opkomsten en kampen, maar wordt niet meer verwacht dat ze er altijd zijn.

Als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van de Yekko lees dan De Sage Van De Yekko.

Meer informatie?