De Sage Van De Yekko

We hebben het over een jaar of 4 geleden, enkele duistere figuren hingen aan de lippen van een van hen. Het ging over het verhaal achter de stam in oprichting, DE Yekko stam. Hieronder het verhaal van die bewuste avond. Jeronimo vertelde:
In primitieve tijden, lang, lang geleden, leefden in het Drentsche landschap creaturen die er nog al vreemd uitzagen. Maar voor die tijd waren ze zeker niet lelijk, nee de tyranosaurus Rex die was knap! Deze creaturen waar we het over hebben luisterden naar de naam: de YEKKO (of ze ook echt kwamen wanneer je hen riep is niet bekend).
Deze slurfachtige had enkele karakteristieke lichaamskenmerken, te weten: zijn bovenmaatse teelballen, zijn mamoetachtige slurf en zijn hard-ogende doch zijdezachte vacht.
De overlevering verteld ons dat deze beesten zachtaardig van karakter waren, ze namen zelfs hun hoed af wanneer ze andere schepselen begroetten. Echter wezens die het in hun hoofd haalden om de Yekko een loer te draaien kwamen van een koude kermis thuis. Ze hadden een geheim wapen:.hun slurf. Dit lange uitstulpsel was niet zomaar een wormvormig aanhangsel, neen het was een dodelijk wapen. Menig brontosaurus heeft het leven gelaten al trachtend de hoed van de Yekko te ontvreemden. Een flinke zwaai met deze slurf kwam vaak hard aan en daarbij werd er gericht geslagen. De nogal uit de kluiten gewassen teelballen werden gebruikt als ware het skippyballen. Zodoende was de Yekko het snelste wezen van de planeet?
De Yekko, trotse heerser van de hondsrug! Hij heeft zijn sporen achtergelaten. En hoe, waar menigeen nog in de veronderstelling leeft dat de keien die opgestapeld de Drentsche bossen sieren, gevormd zijn door de mensch, komt bedrogen uit!
Hier is de Yekko voor verantwoordelijk gezien het volgende.
Wanneer de eerste krokussen zich ontvouwden waren er grote populaties vrouwtjes en mannetjes Yekko's bijelkaar te vinden. Ze gingen paren, na deze ogenschijnlijke ruige bezigheid lieten de mannetjes Yekko's hun testikels vallen. Deze versteenden alsof de tijd in ene enkele duizenden jaren vooruitsprong. Na het verstenen van de ballen werden deze bij wijze van ritueel met verenigde slurfkracht op elkaar gestapeld. Waaronder de vrouwtjes Yekko haar spruit ten wereld kon brengen.
Moar zoals altied kwam an dat gejakker een end. De Yekko werd na enkele jaren van dolle pret met uitsterven bedreigd? Het waren ene Barney Rumble en Fred Flinstone die de ballen van de Yekko gebruikten om enkele strikes mee te gooien op den bowlingbaan!?!? De mannetjes hadden geen moment rust om nieuwe te laten groeien of de bloeddorstige Neanderthalers stonden al weder met ene knuppel op de hoek van het bos.
Ook vonden deze holbewoners het zo nodig om de Yekko-broedplaatsen te gebruiken als bungalows voor den doden?.het is van den zotte! Het is het trieste verhaal van deze stoere dieren die lang, lang geleden de steppe in Drenthe onveilig maakten?..
Jeronimo besloot met een woest gebaar zijn verhaal en zei de gevleugelde woorden: Bepaal jij dat!?; zich richtend op de streken van de holbewoners? De inmiddels in slaap..eh de aandachtig luisterende groep zei volmondigNEEN. Zo wil het dat bijwijze van homage aan de Yekko er een nieuwe stam in het leven werd geroepen:
DE YEKKOSTAM, DE STAM MET BALLEN (vrouwen zijn ook welkom)